perjantai 24. huhtikuuta 2015

Puutarhaa.........

Muutamapussi on tullut ostettua. Kukkia ja hyötykasveja.


Ja joitain juurakkoja vielä puuttuukin.

Pionit, syysleimut ja ruusupavut on hienosti kasvanut.

Pensas ja köynnöskrassi noussut hienosti. Avomaankurkkunin noussut.

Näitä ensin ihmettelin mitä ovat, mutta olin laittanut kokeiunhaluisena multaan granaattiomenan siemeniä ja kaikki iti. Emmä tiiä mitä mä näillä teen, mutta kiva kattoo kun saa onnistumaan. :D

Akileija tehnyt jo pieniä nuppuja.

Pioni ja vasemmalla upea tumma Daalia. Tänä vuonna en heitä pois vaan saa mennä talvehtimaan.7 eriväristä akileijan siementä alkanut itämään. Mä rakastan akileijoja. Mulla o jo kukkamaassa 10 eriväristä ja nyt tulee vielä 8 lissää. Muutaman vuoden päästä saa nähä millaisia jälkeläisiä tulee.
Kirsikkatomaattia tulossa myös runsaasti. Tai no mun mielstä runsaasti. Tätäkin otin kokeilumielessä kaupasta ostetusta kirsikkatomaatista, kuivatin ja laitoin multaan. Hyvin ne läks kasvamaan. Tomaatit siis takana. Edessä pari omenantainta. Ja vasemmalla puolella auringonkukan siemeniä.

samettikukkia laitoin runsaasti. Saavat mennä ruusujen juurelle kukkimaan. Kuulemma estävät kirvojen tulon sillpoin ruusuihin. Viime vuonna kukinta jäi huonolle, kun en huomannut ajoissa kirvoja ja pahukset kerkesivät syömään mun ruusuni. :(
Mahtuvuusongelma saatiin hoidettua tällä varastoon unohtuneella hyllyköllä. Onneksi oli unohtunut.
Sormet syyhyää päästä multaan tonkimaan. Vielä harmi kyllä tarttee malttaa mieli. Ulkona on kaunista, mutta edelleenkin hieman kylmää. Muutama viikko ja sit uskaltaa jo laitta jotain multiin.


Meidän perheessä on koettu mullistuksia kun mies läks Japaniin töihin 3 viikkoa sitten. On lasten kanssa opeteltu pyörittämään arkea nelistään. Alkaa jo yllättävän hyvin sujumaan. Kaikkea hauskaa on tehty, kuten nämä istutukset ja akvaario hankittiin ja vietettiin esikon 8 vuotis synttäreitä. Kuukauden pässtä alkaakin jo kesäloma meille kaikille.
Nyt vaan toivotaan lämpimiä ilmoja, jotta saataisiin olla mahdollisimman paljon ulkona.

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kivasti siellä jo vihertää. Onneksi lumet sulavat täältäkin. Lopultakin.

Mukavaa viikonloppua sinulle.

Anonyymi kirjoitti...


Mukavia puutarhahetkiä toivottaa salainen neuleystäväsi #5

MysteryKnitter kirjoitti...

Hurjaa! Teillä on akvaario! Ja onpa se mies kaukana. Jaksamista arkeen sinne teille. Kasvit ovat hienoja. Mä saisin aikaan vaan kuolleita varsia.